vineri, 10 decembrie 2010

un bordel, un echipaj de politie, o parasuta in fundul gol in mijlocul strazii

o fi bine, n-o fi? nu stiu ce sa zic... totusi uite ca scriu despre asta:
muncesc intr-un cartier vestit prin bordeluri, droguri, masini furate, manele. e un cartier aflat la 10 minute de mers pe jos de victoriei si de romana. deci shientru, cum s-ar spune.
bon. lasa ca avem un vecin simpatic ce in fiecare vara ameninta ca se arunca de pe acoperis, unde de fapt sta vreo 2 ore, se bronzeaza cu sticla de vodca in mana si urla incontinuu. lasa ca se aduna pompieri, salvare, politie, ca la bal, toti freaca menta, holbandu-se la nenea de pe acoperis, apoi fiecare pleaca in treaba lui. lasa ca in cartier vezi o multime de masini cu numar de bulgaria sau neobisnuit de luxoase pentru casele de care, probabil, apartin. lasa manelele si fumul emanat de gratarele pe care se perpelesc mici si fleici, prin curtile paduchioase. lasa unele cladiri dubioase din cartier, in care si tu, un neica nimeni, fara intuitie de detectiv, iti dai seama ca locuiesc persoane cel putin dubioase. lasa ca politia stie despre toate astea, dar nu se baga, ia spaga sau intervine doar inainte de alegeri.
in apropiere de noi e un bordel, "prezentat" cu cativa ani in urma pana si de cei cu emisiunea "politia in alerta". emisiunea a fost atat de eficienta, incat de cateva luni bordelul si-a tras si firma, ca sa stie tot omul unde e rost de o placere scurta sau lunga.
in dimineata asta, abia venit la serviciu, am auzit bocete din strada. era o tipa probabil drogata, in fundul gol, ce striga nu stiu ce despre nu stiu cine care i-ar fi luat toti banii. tipa era exact in mijlocul strazii si la un moment dat s-a intins pe jos. masinile treceau pe langa ea si doar una a oprit, insa bunul samaritean a fost nevoit sa o ia repede din loc, pentru ca soferii din spatele lui au inceput sa-l claxoneze si sa-l injure. deh, lumea are treaba, se grabeste...
un baiat saritor si amabil, probabil pestele, se tot invartea in jurul tipei, incercand sa o imbrace. nu prea ii cadea bine sa vina televiziunile. asa, domnii bortosi de la politie ar fi fost nevoiti sa intervina si s-ar fi lasat cu arestari.
tipa era drogata, lovita, goala de la brau in jos, cu gambele infasurate in pansamente. daca nu ma insel, am mai vazut-o mai demult si avea rani adanci la picioare.
desi in general in fata bordelului roiesc tot felul de indivizi, de data asta era pustiu. nimeni. ziceai ca era o cladire parasita.
scena s-a terminat prin aparitia unui politist care a tras-o pe tipa pe trotuar (ea nu vroia sa se ridice). vorba cuiva, mai bine o tragea direct de par. nu de mana. ce atatea politeturi?
apoi au mai venit doi politisti, o ambulanta, alta ambulanta, tipa a fost dusa, au plecat si politistii.
baietii de la bordel s-au intors la activitatea lor zilnica. acum au reaparut. sunt parca un pic nelinistiti, dar la fel de vioi si pusi pe treaba.
pe tipa probabil o asteapta o primire triumfala. poate chiar va disparea din peisaj. o vreme sau cu totul. iar harnicii baieti de la politie vor fluiera a paguba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu